Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2014 01:57 - мисли за вярата
Автор: nedda Категория: Лични дневници   
Прочетен: 623 Коментари: 0 Гласове:
1



 Обичам  есента златна и красива, с много плодове и много надежди в края на годината.
Като че ли човек се зарежда със тайна сила и надежда да идващите коледни празници и красотата и вярата около тях - онази чистата християнска вяра,която много много ни липсва напоследък.
Днес прочетох за един млад свещеник от Смолян - Данаил-как говори за Господ Исус Христос и упованието да го усещаме край нас и да му вярваме за да ни помага в тези трудни времена. Далечни слова, никога не чувани от моето  поколение .най-вече сме загубили вяра във всичко и в религията напълно. Та този млад свещеник отдаден изцяло на вярата си ме изуми със силата на своя благ поглед  но и с с силата на своите притчи. 

Много много истини разказа той и за християтнството и за силата му да прощава и да посочва правия път в трудни моменти ,но уви трудни истини, истини за много малко хора разбираеми. Тъгата му за младите хора за безвремието в което живеят и за изчезналите морални ценности.Много работа и сила му трябва на отец Данаил,за да успее поне малко и то там в Смолян -там където са минавали еничерите и не са успели да отсекат толкова много човешки български глави, че да п роменят българската вяра. и българския дух. Много е писано има и Време разделно но няма желание в младите няма и водачи -духовни водачи които да ги слушат хората с упование и надежда.

Та така аз просто исках да споделя, че колкото и трудно и тежко да е сега - самотни родители деца и внуци на гурбет пък бил той и на високо ниво,пак е тъжно. Е има телефони супер модели, има скайп - виждаме се но крием очите си пълни със виновни сълзи и се питаме къде сгрешхме с нашите деца та те са далеч от нас, само ние ли сме
виновни и повтаряме приглушено Господи пази ги.

Ето тази вяра е безвъзвратно загубена тя е просто останала едно малко пламъче и тихичко свети в Коледната нощ и ни помага да мислим хубави неща и да се обичаме повече и да се държим един задруг, а не да се мразим защото тази вяра поне ни остава усещането за нещо свято неприкосновенно което трябва да пазим.Там ни е надеждата;
И Господ да ни пази всинца!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nedda
Категория: Лични дневници
Прочетен: 10199
Постинги: 6
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930